Pand Engelsestraat

Diephuizen Engelsestraat | Restauratie begeleiding

Onderdelen

Analyse erfgoedwaarden | Begeleiding ruimtelijk ontwerp | Begeleiding uitvoering

Bestemming | Vakantiewoningen

Brugge | 2018-2019

Opdrachtgever | Privé-eigenaar

Partner | Jonckheere ir-architecten (Brugge)

Dit pand is opgebouwd uit twee aansluitende historische diephuizen afgewerkt met de typische Brugse trapgevels. Tijdens het vooronderzoek werden de oude spekbanden en de aanzetten van de oudere kruisramen terug gevonden.


De gevel werd opnieuw gekaleid in de typische historische rode Brugse kleur. Ook de ontlastingsbogen, die een oudere indeling in de gevel aangeven, werden opnieuw visueel aangegeven. De ramen werden integraal vernieuwd naar historisch model en vorm.


Het pand werd stijlvol heringericht tot twee afzonderlijke vakantiewoningen in het centrum van de stad. De waardevolle historische interieurelementen werden hierbij mooi geïntegreerd in de inrichting.

Interieurfoto's © Terry Construct (Brugge)