Pand Potterierei

Historisch huis Potterierei | Restauratie begeleiding

Onderdelen

Analyse erfgoedwaarden | Begeleiding ruimtelijk ontwerp | Begeleiding uitvoering

Bestemming | Wonen

Brugge | 2018-2019

Opdrachtgever | Privé-eigenaar

Partner | Jonckheere ir-architecten (Brugge)

De historische lijstgevel van dit pand werd gerestaureerd naar de originele 18de eeuwse gevelindeling.  Bij onderzoek van de bestaande voorgevel bleek immers dat de ramen op het gelijkvloers werden samengevoegd tot één groot raam en dat de deur werd verkleind.


Door de indeling opnieuw naar de originele vorm terug te brengen, keerde de gevel terug naar haar historisch beeld en evenwichtige opbouw. De gevel werd ook gereinigd en geschilderd.  Het houten schrijnwerk werd hersteld naar historische schuiframen. De woning werd ontwerpmatig ingedeeld in twee ruime nieuwe huurwoningen.